joi , iunie 20 2024
Home / Constructii / Asfalt Brasov

Asfalt Brasov

Factorii care influenteaza pretul pentru asfalt Brasov intr-o curte

Foarte multi proprietari de case s-au gandit sa opteze pentru asfalt Brasov in curtile lor. Este un lucru cat se poate de firesc luand toate avantajele asfaltului in considerare.

Cand vine insa vorba despre pretul asfaltului, exista mai multi factori care pot influenta costul total al lucrarii. Vom dezbate in randurile care urmeaza acest subiect.

Daca va intereseaza sa va asfaltati curtea, sau pur si simplu acest subiect este de interes pentru dvs., va recomandam sa cititi cu atentie pana la final. Toate informatiile de mai jos sunt utile si interesante.

Asfalt Brasov: Ce este asfaltul?

Inainte de toate, vom vedea ce este asfaltul. De fapt, il vedem cu totii, calcam pe el, ne plimbam pe el dar nu toata lumea cunoaste exact ce este asfaltul.

Ei bine, asfaltul este un material care se obtine din amestecul unor componente agregate precum nisip si pietris, impreuna cu un liant care este bitumul in majoritatea cazurilor.

Aceste componente ale asfaltului sunt amestecate la temperaturi ridicate (150 – 180 grade Celsius), astfel incat bitumul sa se integreze uniform in amestec.

Acesta este asfaltul, care apoi vine turnat de catre meseriasi, pe suprafetele care au fost pregatite deja pentru asfaltare.

Avantajele asfaltului

Acum ca ati vazut ce contine acest asflat Brasov, mergem mai departe. Vom enumera unele dintre avantajele acestuia, pentru ca ulterior sa aflati cum se calculeaza pretul pentru a va asfalta curtea.

Asfalt BrasovAsadar, cand vine vorba despre avantajele asfaltului, unul dintre cele mai importante este urabilitatea sa. In ciuda faptului ca este posibil sa fie mai scump decat alte materiale de acoperire precum betonul de exemplu, asfaltul este mult mai rezistent si poate dura mult timp.

Se spune ca durata sa de viata este de douazeci de ani, iar daca este bine intretinut, poate fi si mai longeviv.

Un alt avantaj al asfaltului este ca este usor de intretinut, deci daca va asfaltati curtea nu trebuie sa va faceti griji. Nu este nevoie de multa munca precum in cazul gazonului de exemplu, care trebuie udat si taiat periodic. Intretinerea asfaltului este usoara si simpla, cu un minim de efort.

De asemenea, costul sau redus de instalare este un alt mare avantaj al asfaltului. Costul instalarii asfaltului pe o suprafata mare poate fi fi redus cu pana la 30% in comparatie cu pretul betonului. Deci si din acest punct de vedere, merita sa va orientati spre asfalt Brasov.

De asemenea, este foarte important de mentionat si faptul ca asfaltul poate fi instalat rapid si cu usurinta. Acesta este unul dintre motivele datorita carora, lucrarile de asfaltare dureaza putin timp. De asemenea, si din acest motiv, asfaltul este o alegere populara pentru proiecte de constructie mari si mici.

Cat costa asfaltul?

Pentru ca am adus in discutie atat de multe avantaje referitor la asfalt Brasov, proabil va intrebati si care ar fi costurile pentru a va asfalta curtea. Cu siguranta, nu veti gasi un pret standard pentru o anumita lucrare.

Exista mai multi factori importanti care influenteaza pretul instalarii asfaltului. De exemplu, unul dintre acesti factori este reprezentat de dimensiunea suprafetei care urmeaza a fi asfaltata.

Pretul pe metru patrat este mai mare pentru suprafetele mici. Cu cat suprafata care se doreste asfaltata este mai mare, cu atat va scadea pretul pe metru patrat.

Conteaza foarte mult si calitatea asfaltului, iar cel de calitate superioara are mereu pretul mai mare. Pana la urma insa, doriti un asflat de calitate, care sa dureze o vesnicie, deci alegeti-l pe cel mai bun.

Pregatirea suprafetei pentru asfaltare conteaza foarte mult. Daca firma care toarna asfaltul se ocupa si de pregatirea suprafetei (indepartarea asfaltului vechi, curatarea suprafetei, umplerea crapaturilor, etc.), pretul este mai mare.

Costul materialelor necesare pentru asflat influenteaza de asemenea pretul lucrarii, precum si costurile cu forta de munca. Daca nu exista in zona o firma care sa presteze asemenea servicii si cautati o firma din Brasov de exemplu iar dvs. locuiti in Maramures, cu siguranta veti suporta si costuri mai mari pentru lucrare. Firma include si transportul si cazarea angajatilor in costul final al lucrarii.

Asadar, acestea sunt informatii utile despre asfalt Brasov. Speram ca daca doriti sa va asfaltati curtea sau alta proprietate, aceste informatii sa va ajute.

Close