joi , iunie 20 2024
Home / Sport si Recreatie / Yoga Brasov

Yoga Brasov

Care sunt stilurile de yoga Brasov populare pentru a va inspira practica de asana?

In prezent, din ce in ce mai multe persoane isi indreapta atentia spre yoga Brasov. Lumea yoga din zilele noastre a crescut cu salturi si limite de la originile sale stravechi.

Posturile fizice pe care le numim Hatha yoga astazi erau doar o mica parte din intreaga traditie yoga. Acum exista o multitudine de stiluri fizice de yoga, iar toate acestea se incadreaza sub umbrela pe care o numim Hatha.

Vom arunca o privire asupra unora dintre cele mai populare stiluri de yoga disponibile in prezent. Poate veti descoperi unul pe care nu l-ati incercat inca, gasind inspiratie pentru a va inscrie la o clasa din apropierea dvs.

Stiluri populare de yoga Brasov

Exista mai multe stiluri de yoga spre care va puteti indrepta atentia. Va prezentam cateva dintre cele mai populare astfel de stiluri in randurile urmatoare.

1. Hatha

Incepand cu traditia fundamentala yoghina, Hatha yoga consta in asane ideale pentru studentul incepator. Pozitiiele sunt de obicei blande, cu o cantitate moderata de flux. Ritmul este mai lent decat in majoritatea formelor de yoga, si practica este accesibila oamenilor de toate varstele si nivelurile de fitness. Hatha yoga se refera la echilibrarea energiilor solare si lunare din fiecare dintre noi.

2. Ashtanga

Sistemul de yoga Ashtanga a fost facut popular de catre indragitul profesor, Pattabhi Jois. Desi Pattabhi a murit in 2009, legenda sa traieste in sistemul Ashtanga yoga, care este unul dintre cele mai provocatoare din punct de vedere fizic dintre toate. Acesta este tipul de yoga Brasov la care sa mergeti daca vreti un antrenament intens, precum si un set de asane foarte reglementat.

Yoga BrasovIn ciuda faptului ca secventele de yoga Ashtanga sunt intotdeauna aceleasi, ele devin din ce in ce mai grele pe masura ce treceti prin niveluri, pastrand practica pentru totdeauna noua si provocatoare. Acest stil de yoga necesita disciplina, dar recompensele sunt multe.

3. Jivamukti

Jivamukti yoga isi gaseste originea in stilul Ashtanga, dar cu alte elemente amestecate. Acest stil a fost inventat de partenerii David Life si Sharon Gannon. Este un stil de yoga Brasov riguros ca Ashtanga, dar cu practicile adaugate de incantare, meditatie si invataturi spirituale.

Este provocator din punct de vedere fizic si bogat din punct de vedere spiritual, perfect pentru yoghinul modern care cauta un antrenament grozav insotit de inspiratie sufleteasca.

4. Viniyoga

Viniyoga este un stil de yoga care isi gaseste originile in invataturile lui T. Krishnamacharya si TKV Desikachar (fiul sau).

O clasa de Viniyoga este adesea predata in mod privat, cu o secventa adaptata nevoilor elevului in functie de varsta, conditie fizica si nivelul actual de bunastare. Se concentreaza pe miscarea coloanei vertebrale, precum si pe miscarea respiratiei.

5. Iyengar

Yoga Iyengar a fost facuta populara de BKS Iyengar, un guru din Pune, India. Acest stil se bazeaza in mare parte pe aliniere si foloseste diverse elemente de recuzita pentru yoga, cum ar fi blocuri, curele si paturi.

Se acorda o mare atentie detaliilor fiecarei asane, deoarece posturile sunt tinute pentru perioade mai lungi de timp decat intr-o clasa de yoga Ashtanga sau Vinyasa. Este considerat a fi stilul de yoga Brasov perfect entru cei care au nevoie de asane terapeutice pentru diferite conditii de sanatate.

Asadar, acestea sunt 5 stiluri de yoga Brasov. Daca nu le-ati incercat, cu siguranta merita sa o faceti. Veti avea parte de o multime de beneficii de pe urma practicarii lor.

Close