joi , iunie 20 2024
Home / Sanatate / Protetica si Estetica Dentara Brasov

Protetica si Estetica Dentara Brasov

Cand au oamenii nevoie de ajutorul specialistilor in protetica si estetica dentara Brasov?

Din diverse motive, oamenii pot avea nevoie de ajutorul specialistilor in protetica si estetica dentara Brasov. De exemplu, poate fi cazul celor care au dinti care sunt grav cariati sau deteriorati. De asemenea, la ajutorul acestor specialisti pot apela si persoanele carora le esueaza metodele de restaurare din trecut.

La ajutorul acestor specialisti pot apela persoanele carora le lipsesc unul sau mai multi dinti din cauza unui accident sau a unei extrageri dentare necesare. In randurile de mai jos vom discuta despre cum pot ajuta acesti specialisti pacientii pentru a avea o dantura ideala.

Protetica si estetica dentara Brasov: Solutii existente

Am mentionat in randurile anterioare, cateva exemple de situatii in care oamenii pot avea nevoie de ajutorul medicilor specialisti in protetica si estetica dentara. Va prezentam solutiile pe care acesti specialisti le pot oferi.

1. Implanturi dentare

Implanturile dentare sunt radacini dentare artificiale realizate din suruburi de titan care sunt implantate in osul maxilarului. Odata ce se imbina cu osul din jur, sunt exceptional de puternice si pot sustine o proteza dentara.

Implanturile dentare au avantajul de a arata si de a se simti la fel ca dintii naturali. Au o durata de viata indelungata (pot dura pe tot parcursul vietii cu intretinerea adecvata).

2. Coroane dentare

O coroana dentara este un capac care se potriveste peste partea superioara a dintelui si este facuta pentru a se potrivi cu culoarea si forma dintelui natural. In cazurile in care un dinte natural nu mai poate sustine o coroana dentara din cauza deteriorarii severe sau a cariilor, se poate folosi o coroana sustinuta pe implant.

Protetica si Estetica Dentara BrasovPentru a plasa o coroana pe implant, dintele natural va trebui mai intai extras. Apoi un implant este plasat in osul maxilarului si este atasata o piesa de atasare sau bont. Bontul va iesi din linia gingiei si gingiile vor fi suturate in jurul lui.

Imediat dupa procedura de plasare a implantului, o coroana dentara temporara este in general lipita de bont. Odata ce locul implantului s-a vindecat si osul a fuzionat cu implantul, va fi fabricata si plasata o coroana dentara permanenta.

Coroanele dentare sunt adesea folosite de catre specialistii in protetica si estetica dentara Brasov, pentru a restaura un singur dinte lipsa sau mai multi dinti lipsa care nu sunt adiacenti unul altuia.

3. Punte dentara

In timp ce o coroana dentara este un singur capac care se potriveste peste un dinte deteriorat sau cariat, o punte dentara este formata din doua coroane dentare cu un dinte sau dinti falsi intre ele.

Datorita structurii lor diferite, puntile dentare sunt capabile sa restaureze dintii adiacenti care sunt cariati, deteriorati sau lipsiti dintr-o data.

Atunci cand sunt utilizate in coordonare cu implanturile dentare, acestea sunt cunoscute ca o punte sustinuta pe implant.

Puntile implantare sunt utilizate atunci cand dintii naturali nu pot sustine o proteza dentara. In schimb, puntile suportate de implanturi folosesc implanturile dentare ca sursa de sprijin pentru coroanele dentare si dintii falsi.

Amplasarea unei punti dentare este asemanatoare cu plasarea unei coroane dentare, dar se pun doua implanturi dentare.

4. Proteza dentara

Protezele dentare sunt dinti si gingii artificiali care sunt utilizati de catre specialistii in protetica si estetica dentara Brasov, pentru a reface un intreg arcul superior sau inferior al dintilor. Ele sunt utilizate in cazurile in care o cantitate mare de dinti naturali lipsesc sau sunt grav afectati de deteriorare sau carii.

Desi protezele dentare pot fi folosite ca proteza dentara detasabila, protezele fixe au folosit implanturi dentare pentru stabilizarea permanenta in gura.

Protezele fixe, cunoscute si sub denumirea de proteze sustinute pe implant, sunt tinute in pozitie de aproximativ patru implanturi dentare in fiecare arcada. Din acest motiv, ele sunt denumite si implanturi All-on-four.

Plasarea unei proteze dentare suportate de implant are nevoie de plasarea a cel putin patru implanturi dentare si de extragerea oricaror dinti cariati sau deteriorati ramasi.

Check Also

Dezinfectant Saloane

Dezinfectant Saloane

Ce este un dezinfectant saloane si ce beneficii ofera acesta? Personalul care lucreaza in cadrul …

Close