joi , iunie 20 2024
Home / Sanatate / Profilaxie Dentara Brasov

Profilaxie Dentara Brasov

De ce este utila o profilaxie dentara Brasov?

Cu totii avem cunostinte care merg periodic la dentist pentru profilaxie dentara Brasov. De asemenea, trebuie mentionat ca fiecare dintre noi ar trebui sa ne vizitam cu acest scop dentistul, cel putin odata la cateva luni.

Despre profilaxia dentara vom discuta in randurile care urmeaza, si va vom oferi cele mai utile informatii. Daca nu stiti ce este si ce rol area aceasta procedura, atunci in mod evident, trebuie sa cititi pana la final articolul.

Ce inseamna mai exact profilaxie dentara Brasov?

De ce sa alegeti Profilaxie Dentara Brasov? Profilaxia dentara este un termen medical pentru o serie de proceduri dentare care practic, promoveaza o buna sanatate orala.

Acestea sunt proceduri simple, proactive, care merg pe calea prevenirii cariilor dentare, bolilor gingiilor, cancerului oral si multe altele. Profilaxia dentara este destul de importanta in cazul copiilor care sunt extrem de vulnerabili la problemele dentare.

In continuare este prezentaa o lista de proceduri simple si comune care se incadreaza toate sub umbrela profilaxiei dentare.

Examene Dentare

Expertii sugereaza cu tarie ca ingrijirea dvs. de igiena orala la domiciliu ar trebui sa includa periajul dintilor de doua ori pe zi timp de doua minute de fiecare data. De asemenea, ar trebui sa folositi ata dentara cel putin o data pe zi.

Profilaxie Dentara BrasovAcest exercitiu simplu la domiciliu ajuta la indepartarea zilnica a placii. Placa se formeaza 24-7 la fiecare dintre noi. Nu exista exceptii. Deci bunele obiceiuri efectuate acasa tin placa in frau. De asemenea, se recomanda sa aveti cel putin doua examene dentare pe an.

Chiar daca practicati o igiena orala buna, va exista intotdeauna o acumulare de placa pe care ati ratat-o. Este posibil sa existe o carie mica care se dezvolta, care poate fi atenuata inainte de a deveni o problema serioasa. Tesutul moale al gingiilor dumneavoastra va fi examinat a vedea daca exista o boala a gingiilor.

Razele X vor arata starea de sanatate a dintilor, care nu se vede cu ochiul liber. Curatarea profesionala este intotdeauna o modalitate grozava de a incheia un examen stomatologic. Toate aceste proceduri sunt de doua ori mai importante pentru copii decat pentru adulti.

Raze X

Razele X ofera dentistului dumneavoastra capacitatea de a vedea starea de sanatate a dintilor, a gingiilor si a maxilarului sub linia gingiei. Razele X vor arata carii, crapaturi ale dintilor, starea zonei osoase din jurul dintilor, vor arata boli parodontale si vor arata dezvoltarea dintilor.

Procesul este foarte sigur astazi si fara durere. Razele X sunt o parte integranta a examinarilor consecvente, deoarece este documentat istoricul sanatatii dumneavoastra orale.

Curatare dentara

Exista specialisti care vor considera aceasta procedura drept adevarata profilaxie dentara. Folosind o unealta de mana numita detartrant sau, eventual, un aparat de curatare cu ultrasunete, medicul dentist sau igienistul va indeparta toata placa sau tartrul care se afla pe dinti.

Specialistul va termina aceasta procedura cu o folosire foarte buna a atei dentare, iar unele proceduri ar putea include o lustruire. Aceasta ar trebui sa faca parte din fiecare examen stomatologic.

Cat de des trebuie sa merg la stomatolog pentru profilaxie dentara?

Majoritatea oamenilor ar trebui sa mearga la dentist pentru profilaxie dentara Brasov o data la sase luni. Daca aveti dinti si gingii sanatoase, acesta este probabil programul pe care vi-l va recomanda medicul dentist. Persoanele care sunt predispuse la carii sau care au alte probleme de sanatate dentara, cum ar fi boli ale gingiilor, pot fi chemate de catre dentisti sa vina mai des.

Programarile pot fi facute la fiecare trei pana la patru luni. De asemenea, vizitele atat de dese sunt frecvente pentru persoanele cu tulburari imunitare sau diabet, deoarece sunt expuse unui risc mai mare de a dezvolta probleme dentare mai severe.

Adultii mai in varsta si varstnicii pot necesita intalniri mai frecvente de profilaxie dentara Brasov. Totusi, acest interval de timp difera de la caz la caz, in functie de istoricul de sanatate orala si de orice alte probleme de sanatate pe care le au pacientii.

Check Also

Dezinfectant Saloane

Dezinfectant Saloane

Ce este un dezinfectant saloane si ce beneficii ofera acesta? Personalul care lucreaza in cadrul …

Close