joi , iunie 20 2024
Home / Casa si Gradina / Cornise

Cornise

Care sunt scopurile utilizarii unor cornise?

In momentul in care vine vorba despre cornise, trebuie precizat ca acestea sunt elemente decorative sau functionale.

Acestea pot fi montate pe marginile exterioare ale cladirilor. Totodata, pot fi montate si pe acoperisuri sau pe alte structuri. Se pot utiliza cu scopul de a oferi un aspect estetic grozav, dar si pentru a le oferi protectie impotriva infiltrarii de apa in peretii cladirii.

In acelasi timp mai trebuie mentionat faptul ca acestea pot fi folosite si ca sa ofere suport suplimentar pentru anumite in accesorii cum ar fi burlanele si jgheaburile.

Cornise: Prezentare generala

Cornisele reprezinta asadar, elemente de decor, care se monteaza in partea superioara a unei structuri, cum ar fi ziduri, ferestre sau usi. Trebuie nea pot fi realizate dintr-o varietate de materiale, inclusiv lemn, metal, piatra, beton si material compozit.

De-a lungul istoriei arhitecturii, cornisele au avut diferite stiluri si forme, si cel mai importante este faptul ca au reusit sa se adapteze in functie de perioada si stilul arhitectural al epocii.

Tot cand vine vorba despre aceste elemente, mai avem de facut cateva precizari. In primul rand, va informam ca pot fi confectionate din diferite materiale, cum ar fi lemnul, plasticul, metalul sau compozitele.

CorniseCei interesati le gasesc la diverse magazine de materiale de constructii, si la producatori specializati sau chiar la diverse magazine online de specialitate. In functie de propriile nevoi si de buget, fiecare poate alege cornisele pe care le considera potrivite proiectului sau.

Rolul si utilizarile corniselor

Asadar, atunci cand vine vorba despre cornise, trebuie precizat faptul ca pot avea diverse utilizari, si pot indeplini mai multe roluri, dupa cum se poate vedea:

1. Protectie impotriva Intemperiilor

Una dintre functiile cele mai importante ale unei cornise este de a proteja structura cladirii impotriva ploii, zapezii si altor conditii meteorologice. In cazul in care nu stiati, aceste elemente sunt cele care impiedica apa sa intre in peretele exterior al cladirii si sa cauzeze deteriorarea acestuia.

2. Dirijarea apelor pluviale

Cand vine vorba despre cornise trebuie adus in discutie si faptul ca acestea sunt proiectate in mod special ca sa poata dirija pa pluviala departe de cladire. Prin instalarea unui astfel de element decorativ, se poate obtine o prevenire a infiltrarii apei in fundatie si pereti.

3. Efect decorativ

Foarte important de mentionat este faptul ca aceste elemente de decor ies in evidenta prin faptul ca adauga o nota de eleganta si stil arhitectural cladirii.

De exemplu, exista cornise care pot fi sculptate in diverse modele, sau in diferite forme, astfel incat sa se poata potrivi perfect cu designul general al cladirii si pentru a adauga un element distinctiv.

4. Izolare termica si acustica

Un alt motiv pentru care poate fi nevoie de utilizarea unei cornise este acela ca poate fi un element de izolare termica si fonica. Drept urmare, aceste elemente de decor vor reduce transferul de caldura si zgomot intre interiorul si exteriorul cladirii.

5. Reducerea necesitatii de intretinere

In cazul in care nu stiati acest lucru, prin protejarea peretilor si ferestrelor de umezeala, cornisele pot ajuta la reducerea necesitatii de reparatii si intretinere a cladirii in timp. Nu sunt elemente de decor precum altele, la care trebuie sa va ganditi sa le intretineti si sa le reparati.

6. Conductivitate redusa

Si nu in ultimul rand, trebuie adus in discutie faptul ca aceste elemente pot fi confectionate din materiale care au o conductivitate redusa. Drept urmare, contribuind la eficienta energetica a cladirii.

Check Also

Geamuri Termopan Brasov Preturi

Geamuri Termopan Brasov Preturi

Ce factori au influenta pentru geamuri termopan Brasov preturi? Multi proprietari de locuinte cauta informatii …

Close