Probleme comune care au legatura cu instalatii electrice
In fiecare zi, cu totii folosim instalatii electrice acasa sau la locul de munca. Indiferent ca ne conectam telefonul la priza pentru a se incarca, ne uitam la televizor, utilizam calculatorul sau alt aparat electronic sau electric, utilizam energia electrica provenita de la instalatia electrica.
Reteaua electrica a unei locuinte este un sistem complex cu o multitudine de componente interconectate.
Cablajul in perete, intreruptoarele de circuit, prizele si corpurile electrice sunt suficiente la care sa te gandesti, dar in casele mai vechi, exista si posibilitatea cablajelor datate si a materialelor care nu mai sunt la cod.
Componentele defecte, problemele de cablare electrica si materialele vechi pot duce la orice, de la lumini palpaitoare pana la un incendiu devastator.
In acest articol, vom trece in revista cateva probleme electrice comune in orice locuinta sau cladire. Este important sa cititi cu atentie pana la final, pentru a sti cum sa preveniti o problema care poate sa para minora, dar care poate sa se transforme intr-o adevarata catastrofa.
Probleme comune la instalatii electrice
Exista o serie de probleme comune la Instalatii Electrice, iar in continuare sunt enumerate cateva dintre ele. Asadar, continuati sa cititi pana la final, pentru a afla despre ce este vorba:
1. Prize defecte
De-a lungul timpului, contactele dintr-o priza se uzeaza, ceea ce face mai usor ca un stecher sau un cablu sa alunece. Aceasta nu este doar o pacoste; este si destul de periculos. Un contact slabit poate duce la scurt circuit electric. Acesta este un pericol semnificativ de incendiu, deoarece poate aprinde praf, lemn sau alte resturi din perete.
Rezolvarea acestei probleme este foarte simpla, pentru ca trebuie doar inlocuita priza. Schimbarea unei prize nu este deosebit de dificila, dar exista pericolul unui soc electric fatal daca alimentarea circuitului nu este intrerupta.
Pentru majoritatea oamenilor, cel mai bine este cheme un electrician autorizat ANRE la fata locului, pentru a remedia problema.
2. Prize neimpamantate
Casele mai vechi este posibil sa aiba prize fara impamantare sau cu doua deschideri in loc de trei. Aceasta este o problema deoarece excesul de curent electric nu are un loc sigur de calatorie. De asemenea, va impiedica sa conectati dispozitive cu mufe cu trei fire.
Instalatii Electrice – Nu utilizati niciodata un adaptor sau un prelungitor pentru a folosi o priza fara impamantare pentru a alimenta un dispozitiv cu o mufa cu trei fire. Acest lucru poate arde dispozitivul si reprezinta un pericol pentru utilizator.
Acest lucru se rezolva de obicei cu usurinta prin inlocuirea prizelor cu unele impamantate. Totusi, exista probabilitatea ca si cablajul din perete sa necesite o inlocuire.
3. Intrerupatoare defecte
Comutatoarele pornit/oprit si reglabile pot esua din mai multe motive. Ar putea fi cabluri slabite, scurt circuit sau uzura pe piesele de plastic.
In orice caz, cel mai bine este sa reparati comutatorul pentru a evita o situatie potential periculoasa. Intrerupatoarele de schimb sunt de obicei ieftine, dar cel mai bine este sa le instalezi un electrician.
4. Panouri supracablate
Supracablarea este atunci cand un panou este conectat la mai multe circuite decat este menit sa gestioneze. Acest lucru poate duce la probleme cu intrerupatorul de circuit sau, in casele mai vechi, probleme cu cutia de sigurante electrice.
Remediati un panou supracablat adaugand un subpanou. De asemenea, puteti schimba panoul existent cu unul mai mare. Veti avea nevoie de ajutorul unui electrician sau de serviciile unei firme de instalatii electrice pentru remedierea problemei.